Onderscheidend vermogen van je praktijk

Onderscheidend Vermogen van je Praktijk

Praktijkeigenaren willen graag omzet maken. Als ze dat niet willen kunnen ze beter geen praktijk starten, maar een hobby zoeken. Een praktijk is een bedrijf en is alleen levensvatbaar als er meer omzet gemaakt wordt dan er kosten zijn. Dus een praktijkeigenaar wil omzet maken. En daarvoor zijn klanten nodig.

De vraag is dus, hoe krijg ik klanten?

Wil je dat klanten voor jou kiezen, dan moet je je gaan verdiepen in wat die klant wil en hoe die een keuze maakt.

En dat is een interessant proces. Want waar praktijkeigenaren vaak denken vanuit de specialismes die ze in huis hebben en de kwaliteit die ze hebben kijken klanten heel anders.

Klanten weten niet wat jouw kwaliteit is. Helaas staat er geen door de overheid ingesteld soort energielabel op ieders voordeur wat de kwaliteit aangeeft. Inschrijvingen in kwaliteitsregisters of dat je een pluspraktijk bent of HKZ bent, zegt de klant niets. Het klinkt voor hem allemaal als WC-eend maakt significant streeplozer schoon… het zal wel.

Ook de disciplines die je allemaal in huis hebt: manuele therapie, lymfedrainage, medical taping, etc. Het zegt een klant niets. Die weet niet wat hij nodig heeft. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat als er teveel keus is, de klant snel verder kijkt, om een moeilijke keuze te vermijden.

Toch probeert de klant een inschatting te maken van de praktijk. Hij kijkt dus naar dingen die hij wel begrijpt:

  • Hoe ziet de website eruit? Oogt die vriendelijk en open, zijn de teksten precies wat hij wil weten en op zijn niveau? Staan er foto’s op? Visuele informatie is erg belangrijk bij de afweging of een praktijk betrouwbaar is.
  • Hoe ziet het pand eruit? Goed onderhouden, licht en open of aftands. Dan zal de kwaliteit van de fysio ook wel aftands zijn.

 

De eerste indrukken die een klant heeft en waarop hij zijn mening baseert zijn meestal je website en je pand. En dan nog voornamelijk de visuele eigenschappen hiervan. Wil je dus dat klanten jou een kans geven en zelfs met een positieve predispositie de intake ingaan, moet je er dus voor zorgen dat die zaken goed zijn en passen bij de waarden waar jullie als praktijk voor willen staan.

Juist in deze tijd waar pati├źnten veel mondiger zijn geworden en alles zelf wel opzoeken is het belangrijk dat je begrijpt hoe ze hun keuzes maken. Dat is waar je je marketing op in zet! Dan zul je merken dat er veel meer klanten in je praktijk komen. Alwaar ze vervolgens ervaren hoe goed jouw kwaliteit is ­čÖé

Wil je weten wat de beste strategie├źn zijn om meer klanten in je praktijk te krijgen? Download dan het gratis e-book: ‘Meer Cli├źnten, Vandaag.’

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches