Ik genees alles

Ik genees Alles: Marketing in de Zorg

Ik genees alles. Dus je hebt nu ontzettend veel vertrouwen in me en komt direct met je klacht bij mij in de praktijk.

Toch?

Natuurlijk werkt het zo niet. Maar dit is wel de manier waarop de meeste eerstelijns therapeuten zich presenteren. Het is ietsje minder breed dan ‘alles’, maar ik zie de meeste fysio- en oefentherapeuten zeggen dat ze iedereen met klachten aan hun bewegingsapparaat kunnen helpen.

Ik zie diëtisten die je helpen met afvallen, bij prikkelbare darmen en bij ondersteuning tijdens chemokuren om op gewicht te blijven.

Ik ben zelfs een therapeut tegengekomen die zichzelf had gespecialiseerd in: schouderklachten, nekklachten, rugklachten, hoofdpijn, knieklachten, sportblessures én conditietraining.

Maar zo is jouw praktijk natuurlijk niet.

Jouw communicatie naar je cliënten is duidelijk. Ze weten precies waar je goed in bent en waarvoor ze naar jou toe moeten komen. En ook waarvoor ze je juist niet moeten inschakelen.

Waarom is dat zo belangrijk?

En waarom maakt dit zovele uit voor je marketing? En voor het aantal cliënten dat in je praktijk komt?

 

Het heeft allemaal te maken met vertrouwen

Als we ergens last van hebben, willen we de best mogelijk oplossing. Hoe erger we het vinden wat we hebben, hoe belangrijker het is dat we de beste aanpak krijgen die er is.

Stel je voor dat je borstkanker hebt. Ook als je een man bent, want dan kun je ook borstkanker krijgen. Naar wie zou je toegaan, de huisarts waar je met al je klachten bij terecht kunt, of de oncoloog?

Sterker nog, zou je naar de oncoloog gaan die alle kankersoorten behandeld bij jou in het ziekenhuis om de hoek, of ga je naar de oncoloog die gespecialiseerd is in borstkanker? Ook als dat 2 uur verder rijden is?

Als iemand gespecialiseerd is in precies datgene waar wij last van hebben, dan geeft ons dat het vertrouwen dat we ook de beste behandeling krijgen.

En voordat we ergens tijd, energie en geld in gaan stoppen, moeten we eerst zeker weten (of tenminste vertrouwen hebben), dat we de oplossing gaan krijgen die we willen.

Iemand die alles kan genezen, is niet geloofwaardig. Iemand die in 20 niet gerelateerde dingen gespecialiseerd is zegt eigenlijk dat hij nergens goed in is.

 

Het spreekt niet aan.

Bovendien spreek je niemand aan als je zegt dat je alles kunt genezen. Stel je voor dat ik alles kan genezen. Heb jij toevallig last van ‘alles’? Zo niet, dan voel je je niet aangesproken.

Laat ik een ander voorbeeld geven. Als ik zeg dat ik als businesscoach/mentor alle bedrijven kan helpen. Voel je je dan aangesproken?

En als ik zeg dat ik gespecialiseerd ben in therapeuten (fysio-, oefen-, diëtisten, psychologen), in de eerstelijn. Voelt dat al iets meer alsof ik jou bedoel?

Wat als ik zeg dat ik alleen werk met:

  • Therapeuten in de eerstelijn (van zzp tot praktijken met 20 medewerkers),
  • Die goed zijn in hun vak,
  • Die al een tijd een praktijk hebben,
  • En nu de volgende stap willen maken en verder willen groeien.

Spreekt dat meer aan dan ik genees alles?

Hoe scherper jij je specialisme aangeeft, hoe betrouwbaarder (en beter) je over komt, en hoe meer je je aankomende cliënten aanspreekt.

 

Wil je weten hoe je je cliënten beter aanspreekt en hierdoor makkelijker meer cliënten krijgt en zelfs je tarief kunt verhogen? Ik heb een gratis training van 3 video’s hierover gemaakt. Je volgt de training hier.

 

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches