De grootste fout die ondernemers maken

Ondernemers denken teveel vanuit zichzelf

Wat wil je klant?

Zelfs als je je klanten heel goed kent. Je doet al jaren dit werk en hebt al heel veel mensen gezien, dan nog val je in dezelfde valkuil. Want zodra je zelf gaat nadenken, denk je altijd vanuit je eigen denkkader, vanuit je eigen overtuigingen. Helemaal als je een dienstverlener bent. Want dan ben je als het goed is al een stuk verder dan je klant op het gebied wat jij aanbiedt. Dus heb je heel andere problemen en behoeften.

Een product wat bij jou perfect aansluit, sluit nooit zo goed aan bij je klant. Bovendien heb jij al veel helderde wat je achterliggende behoefte is. Je klant nog niet, dus een product wat daarop aansluit, zal je klant ook nog niet begrijpen. En dus niet kopen.

 

Vraag het!

Er is een heel makkelijke oplossing… Vraag het aan ze!

Als je al klanten hebt, kun je elke keer dat je iemand spreekt aan ze vragen wat hun behoefte is, wat ze missen of wat ze nog meer zouden willen hebben. Je kunt ze vragen waar ze jouw product of dienst voor gebruiken. Want als je weet waar ze het voor nodig hebben, kun je daar beter op proberen aan te sluiten.

Als je nog geen klanten hebt, bel je iedereen in je netwerk die een mogelijke klant zou kunnen worden of ze je 6 minuutjes willen helpen. Dat hebben ze meestal wel.

De antwoorden die ze geven zijn vaak heel iets anders dan je verwacht. In mijn eigen ervaring en in die van mijn cliënten merk ik steeds weer dat dit de enige manier is om een product te ontwikkelen wat waardevol is en wat zichzelf verkoopt.

 

Maatwerk

Wat heb je zelf liever: een standaard product of maatwerk? Als je maatwerk kunt krijgen kies je altijd voor maatwerk. Als je aan je klanten vraagt wat ze willen, en vervolgens een product ontwikkelt wat hier zo goed mogelijk op aansluit, voelt dit als maatwerk voor hen.

Zo maak nooit meer de grootste fout die de meeste ondernemers maken. Maar je maakt een product wat waardevol is voor je cliënten, wat makkelijker verkoopt en wat jou meer oplevert.

 

Zo doe je dat

Ik heb precies hetzelfde gedaan met mijn training Waardevolle Online Programma’s maken (waar je cliënten op zitten te wachten). Ik heb mijn klanten gevraagd wat hun grootste probleem was en waar ze tegenaan liepen. Dit waren een paar van de dingen die ze aangeven (sommige punten komen erg overeen met elkaar, maar werden op verschillende manieren aangegeven):

 • Niet weten wat je online moet aanbieden,
 • Jouw dienst kan niet online, hoe maak je dan een online aanbod,
 • Een online aanbod maken wat ook echt wat oplevert (dus niet iets van een paar tientjes, maar iets wat makkelijk verkoopt voor b.v. 500 euro),
 • Als je eenmaal een online aanbod hebt, hoe zorg je dan dat het verkocht wordt,
 • Hoe kom je aan cliënten voor je online aanbod,
 • Hoe automatiseer je alles, zodat jouw verkopen doorgaan ook als je op vakantie bent.

 

Dus ik heb mijn training hierop aangepast. Er zit veel meer in de training, ook dingen waarvan ik weet dat ze nodig zijn om de bovenstaande punten te bereiken, maar waar mijn cliënten op dit moment nog niet op zitten te wachten. Maar ik heb ervoor gezorgd dat er in ieder geval in zit wat zij willen, en ik verkoop hem ook op die punten.

Misschien herken jij jezelf ook in een van deze punten. In dat geval sluit de training ook op jouw behoefte aan. Dit is wat je leert in de online training Waardevolle Programma’s maken voor je cliënten:

 • Hoe je een waardevol online aanbod maakt waar je cliënten echt op zitten te wachten,
 • Ook als jouw dienst helemaal niet online kan,
 • Een aanbod maakt wat ook echt wat oplevert en dus een tweede inkomensstroom creëert (vooral in deze tijd erg fijn),
 • Hoe je makkelijker aan toekomstige klanten verkoopt,
 • Meer klanten vindt door de juiste manier van marketing,
 • En uiteindelijk alles kunt automatiseren, zodat jouw omzet doorloopt terwijl jij iets anders aan het doen bent.

 

Zo maak je een product wat aansluit bij je klant. Een product waarvan je zeker weet dat het waardevol is. Zo waardevol zelfs, dat ik dit in mijn geval durf te garanderen. Ben je niet tevreden over de online training, dan heb je 30 dagen de tijd om je geld terug te krijgen.

Als jij je in de punten hierboven herkent. Je wilt een online aanbod maken, vindt het misschien moeilijk om te bepalen ‘wat dan’, en wilt iets creëren wat echt waardevol is voor je cliënten, en ook voor jou echt wat oplevert…

Meld je dan aan voor de online training Waardevolle online programma’s maken voor je cliënten.

Door de manier waarop ik de training samen met mijn cliënten ontwikkelden heb, weet ik zeker dat hij waardevol voor je is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ga Ondernemen

De ‘markt’ in de zorg is in beweging. Er gebeurt heel veel tegelijkertijd: de overheid legt nieuwe regels op, zorgverzekeraars veranderen hun vergoedingen en klanten

Lees verder »
Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches