De 3 redenen waarom je niet verder komt in je persoonlijke ontwikkeling

Of je nu in loondienst werkt, of een eigen praktijk hebt… Je zult nooit meer bereiken dan je van binnen gelooft. Jouw mindset bepaalt welk resultaat je kunt bereiken. Al weet je alles van marketing en sales, maar heb je nog steeds de overtuiging dat je het niet waard bent, zul je nog steeds geen geld durven vragen.

Daarom is persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk.

Zonder jezelf te ontwikkelen, zul je nooit op het punt komen waar je wilt staan. Of je nu meergeld wilt verdienen, meer cliënten wilt, meer vrijheid of alleen maar meer wilt kunnen betekenen voor anderen. Je komt er pas als je het je eerst kunt voorstellen. Als je gelooft dat het mogelijk is in het algemeen, als je gelooft dat het mogelijk is voor jou en als je de drang voelt om er voor te gaan.

Maar persoonlijke ontwikkeling is niet makkelijk. Sterker nog het is het moeilijkste wat er is. En daar zijn 3 redenen voor:

 

1. Comfortzone

We houden onszelf in onze groei tegen omdat we in onze comfortzone blijven. En dat is logisch! In je comfortzone is het comfortabel, is het lekker, is het alsof je in een warm bad ligt. Alles daar buiten is eng of pijnlijk. Daarom heet het ook comfortzone. Maar zolang je hier in blijft, blijf je doen wat je altijd gedaan hebt. En…

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt.

 

2. Eigenaarschap

We willen niet erkennen dat al onze problemen door onszelf zijn veroorzaakt. het is namelijk niet fijn om toe te geven dat het feit dat je nu problemen hebt voor een groot deel door jezelf komt. het is veel lekkerder om een ander daar de schuld van te geven: de overheid, de zorgverzekeraars. Helemaal als die anderen er niet bij zijn, want dan kunnen ze ons ook niet tegenspreken.

Maar als je niet erkent dat je het zelf hebt veroorzaakt, heb je ook niet de mogelijkheid om het te veranderen.

 

3. Pijn

We willen niet door de pijn. Al onze patronen waar we vanaf willen hebben we aangeleerd. Veel hebben we aangeleerd in een moeilijke periode. In een pijnlijke periode. Je kunt pas groeien, als je eerst door deze pijn heen gaat. Zodra je naar deze periode toe gaat, zul je de pijn weer ervaren.

Dat heeft te maken met het celgeheugen. Elke cel in je lichaam ‘onthoudt’ bepaalde patronen. Je kunt een nare gebeurtenis of periode in je hoofd volledig verwerkt hebben, maar zolang de emotie nog in je lichaam zit, lukt het je niet te veranderen.

Het is niet fijn om oude pijn weer te ervaren.  Maar pas als je door de pijn heen gaat, kun je groeien en jezelf verder ontwikkelen.

 

Wil je jezelf ontwikkelen, niet alleen in je ondernemersvaardigheden, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling / je mindset? Met andere woorden, wil je nu echt die praktijk opbouwen vanuit JOUW visie? Kom dan naar het seminar Verkopen vanuit Verbinding Live.

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders