Boekentip: Een werkweek van 4 uur

een-werkweek-van-4-uurHet komt iedere ondernemer bekend voor: je steekt ontzettend veel tijd in een veeleisende klant, maar als je achteraf kijkt hoe veel die klant oplevert dan valt dat erg tegen. Timothy Ferris beschrijft dit aan de hand van de 80-20 regel. Je besteedt 80% van je tijd aan klanten die slechts 20% van je omzet opleveren.

Door te focussen op die klanten waar je maar 20% van je tijd in hoeft te stoppen, kun je met veel minder tijd veel makkelijker je omzet verhogen.

Hoe werkt dit dan in de zorg, vraag je? Want mensen hebben nu eenmaal een bepaalde klacht en daar staat een bepaalde behandelduur voor, dus die gaan niet meer afnemen.

Dat klopt, maar dit zijn wel jouw ambassadeurs! Door te focussen op je ‘vaste’ klanten, die klanten die steeds met een ander familielid terug komen, degene die je steeds weer andere buren doorsturen, kun je met veel minder energie je praktijk veel sneller uitbouwen.

Deze en nog veel meer inzichten uit ‘Een werkweek van 4 uur’ hebben Timothy Ferris zelf van een werkweek van 60 uur teruggebracht naar een werkweek van 4 uur. En daarbij heeft hij zijn winst kunnen verviervoudigen!

Niet alleen een aanrader voor iedere ondernemer, maar ook voor iedere werknemer die meer wil bereiken in minder tijd.

Je kunt hem bestellen via bol.com: ‘Een werkweek van 4 uur’ door Timothy Ferris

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders