Boekentip: The Magic of Thinking Big

the Magic of Thinking Big door David J. Schwarz

Bad health, in a thousand different forms, is used as an excuse for failing to do what a person wants to do, failing to accept greater responsibilities, failing to make more money, failing to achieve succes.

Zo, dat is een duidelijk statement. En ik denk dat we dit allemaal wel herkennen als we aan een groot aantal van onze cliënten denken. Hoe vaak zien we niet dat mensen zich tegen laten houden door een klacht. En hoeveel mensen zien we wel niet met een heftige stoornis (b.v. dwarslaesie) die zich niet tegen laten houden en die als je er naar vraag geen enkele participatie beperking hebben!

Excusitis

‘The Magic of Thinking Big’ van David J. Schwartz staat vol van dit soort stellingen en de bijbehorende voorbeelden. Excusitis, zegt hij, is de grootste reden dat veel mensen niet bereiken wat ze willen.

Door groot te denken en door te geloven dat je het kan, kun je bergen verzetten. En we hebben het hier niet over hopen, of wensen, maar over geloof in je eigen kunnen. De coaches onder ons moet dit aanspreken. De hypothetische vraag “Stel dat je het al bereikt hebt, als je terugkijkt, welke stappen heb je dan genomen om daar te komen?” gaat ook uit van dit principe. Geloven dat het kan.

Voor elke ondernemer is dit boek een aanrader, sterker nog, het is een must!

Lees dit boek en je zult merken dat het waar is. Je zult om je heen de voorbeelden zien van de mensen die lijden aan excusitis en de mensen die geloven dat het kan. En niet toevallig zal je bij de eerste groep zien dat ze weinig bereiken en vast zitten en bij de tweede groep dat ze succes hebben op alle vlakken in het leven.

Bestel ‘The Magic of Thinking Big’ door David J. Schwartz, nu direct via Bol.com. ⇒ bestel nu

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders