Ga Ondernemen

De ‘markt’ in de zorg is in beweging. Er gebeurt heel veel tegelijkertijd: de overheid legt nieuwe regels op, zorgverzekeraars veranderen hun vergoedingen en klanten hebben soms minder te besteden (denken ze).

Op zo’n moment is het heel makkelijk om af te wachten. De kat uit de boom kijken en eerst maar eens zien wat er gaat gebeuren voor we iets ondernemen. Of nog erger alles op alles zetten om het bij het oude te houden. Tot protestmarsen richting Den Haag aan toe.

Natuurlijk is er niets mis met krachtig samenwerken om de politiek te proberen te beïnvloeden. Maar als dat het enige paard is waarop je wed, kun je hard vallen als het anders uitpakt dan je hoopt.

De simpelste oplossing voor alle marktproblemen:

Ga ondernemen!

Met andere woorden, neem zelf het initiatief. Zorg dat je aan de bal blijft door nu al in te spelen op veranderingen die nu nog niet zeker zijn:

Gaan de vergoedingen omlaag? – Zorg voor omzet uit een hoek die niet vergoed wordt.
Hebben mensen geen geld? – Zorg dat ze in totaal geld besparen door bij jou geld uit te geven.
Mag je van een verzekeraar bepaalde zaken niet doen? – Start een tweede bedrijf ernaast waarin het wel kan.

Deze lijst is nog kort, maar je kunt hem in een paar minuten aanvullen tot minimaal een heel A4 vol. Het enige wat je nodig hebt is volgende gedachte:

Ik weet dat het kan, ik moet alleen nog weten hoe!

Deze manier van denken kennen we allemaal uit de coaching. Stel je voor dat het mogelijk is en je komt vanzelf met de manier waarop. Twijfel je daarentegen, dan zul je blijven hangen in het wel of niet in plaats van met de oplossing te komen.

Mocht je nu nog steeds twijfelen… doe dan wat je je cliënten zou aanraden: laat je coachen en ga ondernemen!

 

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders