Getting Things Done – David Allen

Getting Things Done - David Allen

Getting things done van David Allen is het standaardwerk voor elke professional die zijn tijd waardeert. Vandaar ook dat wij onze eerste boek-review over dit boek doen.

Getting Things Done (GTD) is de methode die David in de loop van zijn carriere ontwikkeld heeft om ervoor zorg te dragen dat de zaken die prioriteit hebben gedaan worden zonder dat hij de hele tijd achter zichzelf aanloopt. Het basis principe is dat je je focus legt op wat belangrijk is en je niet meer laat leiden door wat urgent is.

GTD leest makkelijk weg, mede door de opbouw van het boek. Vanaf het begin is David bezig om je duidelijk te maken waarom deze methode werkt en waarom het belangrijk is dat je deze (of een andere) methode toepast. In het kort: als je het idee hebt dat je te weinig tijd hebt, of als je meer uit je tijd wilt halen omdat je tijd kostbaar is, moet je leren hoe je zo efficient mogelijk met je tijd omgaat.  De manier warop hij dit doet wordt vervolgens overzichtelijk en stapsgewijs uitgelegd. Je kunt het direct toepassen. Wat maar goed is ook, want dat is de enige manier om het te leren.

Het enige wat tegen het boek spreekt is dat je het wel moet lezen voordat je het kan toepassen! Ik heb het boek voor mijn verjaardag gekregen van iemand, die er zelf niet aan toe kwam om het te lezen.

Bestel Getting Things Done op Bol.com

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders