Ondernemen is Spelen

Ondernemen is Spelen

Wat houdt je het meest tegen in het bereiken van je doelen als ondernemer?

Het zijn niet je resources. Niet hoeveel budget je hebt, niet welke vaardigheden je hebt, of welke contacten je hebt…

Het is je mindset.

Hoe goed je ook ergens in bent, het is je mindset die bepaalt of en hoe je je vaardigheden inzet. Je mindset bepaalt of jij op zoek gaat naar creatieve oplossingen. Het is je mindset die bepaalt hoe jij over komt in je communicatie.

Nu kun je lange coachingstrajecten gaan volgen om je overtuigingen los te laten en je mindset te veranderen, maar het kan veel simpeler.

Hoe was je vroeger als kind in je spel? Je had fantasie, alles was mogelijk en je probeerde ook alles. Pas als iemand tegen je zei dat het niet mogelijk was stopte je. En zelfs dan gaan veel kinderen nog door totdat ze echt niet meer kunnen.

Ondernemen is Spelen

Door ondernemen weer te zien als spelen gaat de druk er van af. We hoeven ons niet meer te bewijzen, het maakt niet meer uit wat iemand anders er van vindt.

Als je beseft dat ondernemen spelen is, doe je. Je doet en je krijgt resultaat. Bij goed resultaat doe je het nog een keer, bij slecht resultaat verbeter je.

Maar het belangrijkste is: je doet. En je doet het met overtuiging en vanuit vrijheid.

 

Wat houdt jou tegen om je ondernemersdoelen te bereiken, en wat heb je hier aan gedaan? En nog leuker om te horen, wat was het resultaat? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders