Ondernemerschap is aan te leren

Je hoeft niet geboren te worden als een ondernemer om een topondernemer te worden

 

Het begint met passie

Je bent ooit begonnen met een idee. Een idee wat je zo gaaf vond, dat je niet anders kon dan een bedrijf op te richten.

En dan begin je. Je schrijft je in bij de kamer van koophandel, krijgt een btw-nummer, laat een logo ontwikkelen, visitekaartjes en een website. Je huurt misschien al een ruimte en je bent helemaal klaar om jouw idee de wereld in te werpen!

En dan zit je te wachten op je klanten. En er komt niemand.

Als je op mij lijkt, zoals ik ooit begonnen ben met mijn eerste schreden als ondernemer (fysiotherapie aan huis, mijn eerste bedrijf), ga je er wat aan doen. Je zorgt ervoor dat er klanten gaan komen. Je verbetert je website, maakt plannen voor nieuwe producten, doet misschien nog een vakinhoudelijk nascholing en je gaat weer zitten wachten op het resultaat.

Op die manier heb ik een heel jaar weggegooid. In het eerste jaar heb ik 4 klanten gehad. Het veranderde niet, totdat ik besefte dat ik gewoon nog geen ondernemer was.

Ik zeg was, want ik ben het inmiddels wel. Toen ik eenmaal besefte dat ik vele jaren en heel veel geld had geïnvesteerd om een geweldige fysiotherapeut te worden, maar geen enkele opleiding tot ondernemer had gevolgd, wist ik wat me te doen stond.

Ik moest ondernemer worden…

 

Ondernemerschap is aan te leren

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en heb ik talloze trainingen gevolgd, boeken gelezen, en seminars gevolgd. Ik heb verschillende bedrijven gehad, succes gekend én mislukkingen meegemaakt en kan nu zeggen dat ik een rasondernemer ben.

Wat ik hiermee wil zeggen is dit: Ondernemerschap is aan te leren.

En dan heb ik het niet alleen over de vaardigheden van een ondernemer, maar ook over een ondernemers-mindset. Ik ben zelf van een bleue fysiotherapeut die niets van ondernemen wist en ook op niemand af durfde te stappen verandert in een echte ondernemer. Een ondernemer die een heel gezondheidscentrum opgezet heeft en die nu voor grote groepen durft te spreken.

Met andere woorden, als ik dit kan, dan kan jij dit ook!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • Een geweldige passie voor wat je doet
  • De behoefte om zo veel mogelijk waarde te bieden aan je klanten
  • Echte verbinding willen maken met de mensen om je heen

Als jij de juiste ingrediënten hebt, kunnen wij je leren hoe je de vaardigheden en de mindset van een ondernemer ontwikkelt.

Ben je er aan toe om je passie uit te laten groeien tot een bedrijf dat waardevol is voor jou, voor je klanten én voor je omgeving? Meld je dan nu aan voor een van onze online trainingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga Ondernemen

De ‘markt’ in de zorg is in beweging. Er gebeurt heel veel tegelijkertijd: de overheid legt nieuwe regels op, zorgverzekeraars veranderen hun vergoedingen en klanten

Lees verder »
Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders