Websites met Resultaat

Iedere ondernemer heeft een website. Zelfs in de zorg, waar we volgens zeggen 10 jaar achter lopen, heeft iedere ondernemer een website. Maar niet iedere ondernemer heeft evenveel succes met zijn site. In dit blog geef ik je tips voor websites met resultaat.

Toen ik begon als ondernemer (toen nog als fysiotherapeut), was een van de eerste dingen die ik deed een website maken. En natuurlijk een heel mooie, met zo veel mogelijk informatie er op. Ik had er echt heel hard aan gewerkt om hem zo goed mogelijk te krijgen.

Wat was ik teleurgesteld toen ik vervolgens helemaal geen bezoekers kreeg, en nog minder klanten.

 

Doel van je website

Inmiddels ben ik veel verder en weet ik dat het eerste doel van je website is om jou te ondersteunen in het behalen van je bedrijfsdoelen. Of het nou is dat je meer klanten wilt, of dat je mensen wilt informeren, of mensen in beweging wilt krijgen: je website heeft een doel.

En voor de meeste ondernemers zijn die doelen als volgt:

  1. Bekendheid opbouwen onder nieuwe mensen
  2. Vertrouwen opbouwen onder Bekenden
  3. Mensen die je vertrouwen (Vrienden) veranderen in Klanten
  4. Klanten vasthouden
  5. Klanten veranderen in Ambassadeurs

Valt het je overigens op dat het doel ‘mooi zijn’ er niet tussen staat? een mooie website is totaal niet relevant. Natuurlijk moet je website overzichtelijk zijn en zeker niet te lelijk of gedateerd, maar dat is allemaal ondergeschikt aan deze 5 doelen.

 

Je doelen bereiken

Als je weet wat je doelen zijn (en wie je doelgroep is), kun je gaan kijken hoe je dit gaat bereiken. En dat begint bij de basis.

Weet in welke fase van de ‘buyers journey’ jouw klanten zich bevinden en wat ze nodig hebben om de volgende stap te maken. In gewoon Nederlands:

  • Wat hebben ze nodig om van een vreemde een bekende te worden (antwoord: vindbaarheid).
  • Wat hebben ze nodig om van een bekende een vriend te worden (antwoord: vertrouwen opbouwen).
  • Wat hebben ze nodig om van een vriend een klant te worden (antwoord: een aanbod wat precies voldoet aan hun vraag en hun behoefte).

 

Direct toepasbare tips

Ten eerste, bedenk goed aan wie je schrijft. Zie je website als een brief. Als je deze aan een collega schrijft, is je schrijfstijl heel anders dan wanneer je je moeder een brief stuurt. Hoe helderder jij weet wie jouw ideale klant is, hoe makkelijker het is om aan deze persoon je ‘brief’ te schrijven.

Neem voor het gemak een huidige klant in gedachten die precies voldoet aan jouw beeld van je ideale klant. stel jezelf voor dat je je hele website schrijft aan hem of haar. Dan zorg je dat je tekst aansluit en voelt hij/zij zich aangesproken.

Tip twee: spoor je bezoeker aan tot actie! Het doel van je website is niet om alleen maar informatie te geven. Je wilt klanten maken van je bezoekers. Mensen komen van zichzelf heel langzaam tot actie, dus je zult ze daarbij moeten helpen.

Geef duidelijk aan wat je van ze verwacht. Vraag ze om een specifieke actie te ondernemen. Als je wilt dat ze een afspraak bij je maken, zorg dan dat er onderaan elke pagina, of aan de zijkant een grote en duidelijke knop waarmee ze direct een afspraak kunnen maken, of tenminste op een formulier komen om een afspraak aan te vragen.

 

Websites met Resultaat

Een enkel blog is veel te weinig om je aan te leren hoe je de perfecte website maakt. in de komende tijd zal ik ook meer artikelen plaatsen waarin ik je laat zien hoe je dit het beste kunt doen.

Mara als je het echt goed aan wilt pakken, zorg dan dat je in 1x alle tips binnen krijgt. En niet alleen van mij, maar van twee experts in websites en online marketing.

Het gebeurt me helaas te weinig, maar toen ik Maarten en Vanessa leerde kennen viel mijn mond toch even op van verbazing. Hier zijn twee jonge ondernemers die op het gebied van effectieve websites en online marketing zeker tot de top van Nederland horen. Voor het eerst in een lange tijd heb ik een nieuwe bron van kennis hier in Nederland gevonden.

Als jij meer resultaat wilt met je website, dan raad ik je aan hun boek te kopen. In het boek ‘Experttips voor Websites met Resultaat’ geven ze je de 50 beste technieken om het resultaat van je website te verbeteren.

Elke tip is direct toepasbaar en geeft ook direct resultaat. Waar je normaal meer dan € 1.000,- voor een training voor betaald krijg je nu in één boek van € 17,50.

Bestel ‘Experttips voor Websites met Resultaat‘ nu.

 

Inhoud en opbouw

Het boek werkt als een stappenplan. Het bestaat uit drie delen waarin elke tip voortborduurt op de voorgaande. Je kunt direct de meest nuttige tips voor jou opzoeken, maar je kunt ook stap voor stap aan je online presence werken.

Deel 1: Keuzes maken

In 12 tips wordt je geleid door de belangrijkste keuzes voor je een website maakt: Wat is je doel, wie is je doelgroep, hoe maak je een product dat voor hen aantrekkelijk is.

Deel 2: Lay-out

Alles waar je misschien nooit aan hebt gedacht, maar wat direct invloed heeft op het resultaat van jouw website bespreken ze in deze 17 tips. Hoe je je website overzichtelijker maakt, hoe je door de juiste lay-out ervoor zorgt dat jouw bezoekers precies die stappen nemen die jij wilt, hoe je meer vertrouwen opbouwt tot aan hoe je een goede call-to-actino schrijft en plaats op je website.

Deel 3: Interactie met je community

je leert hoe je een Bekende verandert in een Vriend, een Vriend in een Klant en een Klant in een Ambassadeur. van contentmarketing tot e-maillijsten. Alle stappen zodanig uitgelegd dat niet alleen de marketeer er wat aan heeft maar juist de zorgondernemer zelf hier actie op kan nemen.

Deel 4: Koopmoment

In het laatste deel zaten voor mij persoonlijk ook nog een aantal eye-openers. Al zou je alleen al tip 46 gebruiken: hoe je je advertentiekosten terugverdient zonder je hoofdproduct te verkopen.

Kortom een training van meer dan € 1.000,- euro in een boek van € 17,50.

Ik kan maar een ding zeggen: koop dit boek vandaag nog via managementboek.nl.

 

 

 

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders