Werken zoals jij dat wilt, in de eerstelijn

Vrijheid, werken zoals jij wilt in de eerstelijn

Ik schrijf dit blog lekker op het terras met een goede cappuccino voor me. Iets wat voor mij een vast onderdeel is van mijn werkroutine. Niet allen dat blog schrijven, maar ook dat terrasje en die cappuccino.

En dat doet me denken. Hoeveel ondernemers in de eerstelijn kunnen even lekker met mooi weer op een terras gaan werken?

Helemaal als je regulier werkt. Of nog erger, vast zit aan contracten met zorgverzekeraars

Dan kan het zijn dat jouw werkelijkheid is dat je fulltime 1 op 1 met cliënten moet werken om rond te komen en je in je vrije tijd je administratie nog op orde probeert te krijgen.

 

Kan dat ook anders?

Ja dat kan! Ongeacht welke discipline je hebt en ongeacht de locatie van jouw praktijk. Het is altijd mogelijk om een hogere omzet te genereren, én meer vrijheid te krijgen. Er geldt slechts één voorwaarde:

Als je meer wilt verdienen, moet je meer waarde bieden aan meer mensen.

En dat betekent niet dat je jezelf het schompes moet werken in nog meer uren per week.

Je moet meer waarde leveren.

Dus hoe doe je dat dan op een manier waar je wél gelukkig van wordt? Dan moet je eerst weten wat waardevol is. Maar wie bepaalt dat?

 

Wie bepaalt de waarde van jouw dienst?

Zodra je loskomt van de zorgverzekeraar en jouw cliënten hun traject (deels) zelf moeten betalen, merk je heel snel wie bepaalt of het waardevol is of niet: je Cliënt. Die bepaalt of wat jij doet het waard is om er geld voor uit te geven.

Dan gaat het ineens niet meer om of je evidence based werkt. Dan blijkt de waarde ergens heel anders te liggen dan wat de zorgverzekeraar van je verwacht. Zelfs ergens anders dan je misschien vakinhoudelijk verwacht.

 

Wat is waardevol?

Om met de deur in huis te vallen: fysiotherapie is niet waardevol. Ergotherapie, logopedie, oefentherapie etc, is niet waardevol. Het maakt je cliënt helemaal niets uit wat je doet. Of je nu top-master-fysiotherapie volgens de laatste evidence doet of gewoon klankschaaltherapie.

Zolang je maar het resultaat geeft waar ze voor komen. Om precies te zijn, jouw cliënt komt met een vraag en een achterliggende behoefte. En zodra jij die vervult ben je superwaardevol in hun ogen.

Wat ik wil zeggen is dit:

De vorm is niet relevant voor de waardebeleving.

Het maakt voor je cliënt niet uit of hij 1 op 1 sessies krijgt van steeds 30 minuten, of wisselt tussen 1 op 1 groepssessies of online trainingen. Zolang het maar aansluit op zijn behoefte.

Nu je dit weet… waarom zou je dan nog vast houden aan uitsluitend 1 op 1 sessies steeds voor hetzelfde tarief?

 

Ga ondernemen, vind je vrijheid terug

Hoe zou je meer waarde kunnen bieden, zonder dat het jou meer tijd kost?

Beter gezegd: Hoe zou je, passend bij jouw visie en aansluitend op de behoefte van jouw ideale cliënt meer waarde kunnen bieden zonder dat het jou meer tijd kost?

Als dat je lukt, kun je namelijk wél je vrijhield terugkrijgen. De vrijheid om te werken zoals jij dat wilt, met mensen waar je energie van krijgt, met meer vrije tijd én meer omzet als resultaat.

Maar dan moet je wel iets anders bieden als ieder ander.

 

Wat doe jij nu al om meer waarde te bieden? Laat het me weten in de reacties hieronder.

 

2 reacties op “Werken zoals jij dat wilt, in de eerstelijn”

    1. Mooi Suzan! Heb je die oefeningen ook al in een soort standaard A-4 tjes? Zodat je niet elke keer weer alles opnieuw moet uitwerken, maar met weinig tijd per keer wel veel waarde mee kunt geven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bouw je praktijk uit vanuit JOUW visie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders